Parchetul este o pardoseală excepțională, apreciată pentru autenticitate și căldură, de aceea se găsește în majoritatea clădirilor. Indiferent de designul ambiental și stilul de amenajare – tradițional, clasic sau modern, în prezent avem la dispoziție foarte multe variante de parchet: masiv, laminat, triplustratificat, exotic.

Fie că este vorba despre un apartament, un sediu de firmă, un hotel sau un restaurant, alegerea parchetului adecvat este crucială!

O pardoseală din parchet clasic se remarcă prin longevitate și prestanță, lemnul masiv dintr-o singură specie de lemn – stejar, fag, nuc, cireș etc, fiind o garanție a calității.

Parchetul natural din esențe exotice, precum tec, bambus, palisandru, acacia sau arțar, este preferat  datorită culorii inedite și a aspectului elegant, dar și pentru rezistența acestuia la umiditate sporită.

Pe de altă parte, parchetul laminat, este foarte popular pentru ușurința cu care se întreține și pentru multitudinea de finisaje disponibile, ce imită foarte bine lemnul masiv.

Însă pentru ca spațiul dumneavoastră să beneficieze într-adevăr de o pardoseală bine făcută, încă de la început, este esențial să apelați la montajul profesionist al parchetului! Măsurătorile vor fi astfel corecte, instalarea parchetului va fi realizată într-un termen scurt, iar responsabilitatea pentru un montaj de calitate este asumată în totalitate!

Serviciile noastre de montaj sunt diverse și se adaptează diferitelor tipuri de proiecte:

  • Montaj parchet masiv gata finisat
  • Montaj parchet clasic (masiv)
  • Montaj parchet triplustratificat
  • Montaj parchet laminat
  • Montaj plinte pentru toate tipurile de parchet
  • Montaj dușumele

 

Lăsați-ne câteva detalii despre tipul de lucrare pe care o doriți și vă contactăm în cel mai scurt timp!

    Serviciu:
    Suprafața lucrării (m2):
    Telefon:
    Nume / Prenume:
    Localitate:
    Email:


    Cum montăm parchetul masiv

     

    Înainte de a trece la operațiunea de montaj, ne asigurăm că suprafața pe care vom lucra este nivelată corespunzător. Dacă este nevoie, facem ajustările și corecțiile necesare ale șapei, astfel încât pe dedesubt să nu existe spații neregulate, iar parchetul să nu aibă probleme de-a lungul timpului, din cauza umezelii și a factorilor nocivi.

    De asemenea, înaintea montajului se inspecteazăși calitatea masei lemnoase (în special la parchetul gata finisat, unde pot apărea diferențe de nuanță sau culoare). Parchetul  din lemn masiv este destul de sensibil la variațiile de umiditate și temperatură, de aceea trebuie respectate următoarele reguli, pentru a avea garanția unei lucrări de calitate:

     

    1. Inspecția locației în care se va monta parchetul

    În special la construcțiile noi, montarea parchetului este una din lucrările efectuate spre final. Lucrările care implică apă trebuie încheiate înainte de montarea parchetului. Tencuiala sau alte lucrări cu ciment trebuie să fie lăsate să se usuce 50-90 de zile (în funcție de grosimea acestora). Temperatura și umiditatea trebuie să fie relativ constante.

    Suportul pe care se va executa montajul parchetului trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

    -să fie curat, fără urme de murdărie, vopsele, uleiuri, grăsimi etc.

    -să fie neted, planeitatea șapei nu trebuie să aibă diferențe mai mari de 2 milimetri la 2 metri liniari.

    -să fie uscat, umiditatea șapei trebuie să fie sub 2%, în cazul în care este mai mare, dar nu peste 5%, se aplică rășină epoxidică

    -să fie solid, șapa trebuie să aibă o compresivitate de 35-40 Nmm patrat

     

    2.Aclimatizarea parchetului

    Parchetul trebuie livrat la locație înainte cu cel puțin 10 zile înainte de începerea lucrării. Pachetele de parchet se deschid doar în momentul începerii montajului. Acesta va fi amplasat într-un spațiu uscat, (de preferințăîn locul în care urmează să fie montat). Sub parchet și față de pereți se va lăsa o distanță de câțiva centimetri. Temperatura și umiditatea din zona instalării trebuie sa fie relativ constantă.

     

    3.Montarea parchetului

    Pentru început se stabilește un punct de pornire, acest lucru determinând sensul în care se va monta parchetul în încăpere. Se desfac mai multe cutii pentru asigurarea unui amestec plăcut de culoare și nuanță. Se aliniază câteva rânduri de plăci, fără a le lipi, pentru a se asigura că distanța față de perete este egală. Dupa această operațiune se vor îndepărta toate impuritățile ( praf, pietricele etc.), se aplică adeziv și se începe montarea propriu-zisă a parchetului.

     

    După încheierea montajului (dacă parchetul nu este gata finisat) suprafața trebuie șlefuită, chituită, finisată și lăcuită.

    Respect față de lemn.