Parchet-Parchetar

Montare parchet

Parchet masiv si triplu stratificat

Cum se monteaza parchetul masiv

CATEVA FOTOGRAFI SI FILMARI DESPRE MONTAREA SI SLEFUIREA PARCHETULUI MASIV

Parchetul  din lemn masiv, fiind  un produs natural, este destul de sensibil la variatile de umiditate si temperatura, de aceea trebuie respectate urmatoarele reguli.

Inainte de iceperea montajului se inspecteaza locul in care se va desfasura lucrarea si calitatea masei lemnoase ( in special la parchetul gata finisat, unde pot aparea diferente de nuanta sau culoare). Montatorul isi asuma in totalitate responsabilitatea pentru un montaj de calitate si pentru inspectia finala a calitatii lucrarii si produsului. Acesta trebuie sa se asigure ca mediul ambient si tipul de pardoseala, (de obicei sapa), indeplinesc conditile necesare pentru realizarea unei lucrari de calitate.

1.Inspectia locatiei in care se va monta parchetul

In special la constructile noi montarea parchetului este una din lucrarile efectuate spre final. Lucrarile care impica apa trebuie incheiate inainte de montarea parchetului. Tencuiala sau alte lucrari cu ciment trebuie sa fie lasate sa se usuce 50-90 de zile ( in functie de grosimea acestora ). Temperatura si umiditatea trebuie sa fie relativ constante.

Suportul pe care se va executa montajul trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

-sa fie curat, fara urme de murdarie, vopsele, uleiuri, grasimi, etc.

Fotografie0020
Fotografie0018

-sa fie neted, planeitatea sapei nu trebuie sa aiba  diferente mai mari de 2 milimetri la 2 metri liniari.

-sa fie uscat, umiditatea sapei trebuie sa fie sub 2%, in cazul in care este mai mare dar nu peste 5%, se aplica rasina epoxidica

-sa fie solid, sapa trebuie sa aiba o compresivitate de 35-40Nmm patrat

2.Aclimatizarea parchetului

Parchetul trebuie livrat la locatie inaite cu cel putin 10 zile inainte de inceperea lucrarii. Pachetele se deschid doar in momentul inceperii montajului. Acesta va fi asezat intr-un spatiu uscat, ( de preferinta in locul in care urmeaza sa fie montat). Sub parchet si fata de pereti se va lasa o distanta de cativa centimetri. Tempertura si umiditatea din zona instalarii trebuie sa fie relativ constanta.

3.Montarea parchetului

Pentru inceput se stabileste un punct de pornire, acest lucru determinand sensul de parchetului in incapere. Se desfac mai multe cutii pentru asigurarea unui amestec placut de culoare si nuanta. Aliniati cateva randuri de placi, fara a le lipii, pentru a va asigura ca distanta fata de perete este egala. Dupa aceasta se vor indeparta toate impuritatile, ( praf, pietricele, etc.), se aplica adeziv si se poate incepe montarea propriuzisa a parchetului.

Fotografie0185
Fotografie0437

Fotografie0513

Dupa incheierea montajului (daca parchetul nu este gata finisat) suprafata trebuie slefuita, chituita, finisata si lacuita.