Parchet-Parchetar

Metode de finisare, lacuire, uleiere a parchetului

Penrtu ca pardoseala sa arate corespunzator si pentru a avea un aspect placut finisajul trebuie sa fie de calitate superioara iar pentru a scoate in evidenta frumusetea lemnului si pentru o rezistenta de durata, lacurile trebuie sa fie profesionale.
Parchetul poate fi de doua feluri:
-parchetul care este pregatit direct din fabrica, acesta doar se monteaza fara a necesita lacuire(de obicei parchetul stratificat este pregatit la fabrica).
-parchetul masiv care este furnizat natur, dupa montaj acesta necesita raschetare si lacuire.

LACUIREA PARCHETULUI CU LAC TRANSPARENT(NATURAL)
Acesta metoda ofera parchetului un aspect placut, o nuanta naturala si pune in evidenta fibra si naturaletea lemnului. Lacurile sunt de 3 feluri: lucios, satinat(semilucios) si mat. La intretinere lacul mat se comporta cel mai bine.

ULEIEREA PARCHETULUI
Parchetul peste care s-a aplicat ulei are un aspect foarte aproiat de natural. Uleiul nu reflecta lumina, o absoarbe, parchetul este mai putin luminos de aceea efectul vizual este mult mai aproape de natural. Uleiul este mai putin rezistent ca lacul acesta imprimandu-se mai bine in lemn, se zgarie mai usor dar are un avantaj pe care nu il intalnim la lacuri acesta consta in posibilitatea repararii locale. Reparatia se poate face aplicand acelasi ulei pe defect iar apoi se sterge bine cu o laveta.

BAITUIREA PARCHETULUI

Prin aceasta metoda se doreste schimbarea nuantei parchetui intr-o culoare dorita de beneficiar. Culoarea naturala a lemnului se schimba, aceasta metoda folosindu-se pentru obtinerea anumitor efecte, cum ar fi cel de abire sau cel de apropierea lemnului comun de unul exotic, de exemplu un parchet de stejar se poate colora mahon obtinandu-se mahon la un pret mult mai mic. Este recomandata colorarea facuta in fabrica nu in santier.

PERIEREA PARCHETULUI

Acest procedeu este tot mai des intalnit pe piata constand in folosirea unor perii metalice speciale care lasa suprafata parchetului aspra la atingere scotand in relief fibra si porii lemnului. Parchetul poate fi periat din fabrica sau direct in santier, dar ca procedeul sa fie posibil este oligatoriu ca parchetul sa fie montat in mod „englezesc”(aleatoriu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *